Luovan tuhon vuosikymmen

Työelämässä olemme jatkuvan muutoksen keskellä. Robotiikka, big data, tekoäly ja 3D-tulostaminen ovat muutamassa vuodessa mahdollistaneet paljon uutta. Meillä on uusia tuotekategorioita, mahdollisuus kansainvälistymiseen niin pienille kuin suurille yrityksille sekä entistä kovempi kilpailu kuluttajien huomiosta.

Muutoksen vauhti on ollut päätähuimaava.

Fortune 500 -listalla vuonna 1955 olleista yrityksistä, on jäljellä enää 12% (esim. General Electric, IBM, Coca-Cola Enteprises). Yli 88% listan firmoista on mennyt konkurssiin, yhdistynyt toisen yhtiön kanssa tai pudonnut parhaiten menestyvien listalta. Toki monesta yksinkertaisesti aika on ajanut ohi: vuoden 1955 listalta löytyy nykypäivänä täysin tunnistamattomia firmoja, kuten Armstrong Rubber, Cone Mills ja Pacific Vegetable Oil.

Washingtonin yliopiston John M. Olin School of Business on tehnyt tutkimusta aiheesta. Heidän arvionsa on että nykyisellä Fortune 500 -listalla komeilevista yrityksistä 40% ei enää ole siellä kymmenen vuoden kuluttua. Ne ovat korvautumassa uusilla yhtiöillä kuten Tesla ja tekoälyyn keskittynyt Nvidia.

Neljäs teollinen vallankumous ja työ

Höyrykoneen keksiminen mullisti työläisten elämän 1700-luvun alussa. Seuraavaksi kuvioihin tuli sähkö, joka mahdollisti liukuhihnatuotannon. Kolmas teollinen vallankumous tapahtui tietokoneiden ja robotiikan kehittymisen myötä: monet liukuhihnatyöläiset voitiin korvata roboteilla.

Nyt vuorossa on Industry 4.0, jossa tietokoneet ja automaatio yhdistyvät täydellisesti. Tietokoneet oppivat algoritmien avulla ja pystyvät ohjaamaan etänä niihin kytkettyjä robotteja entistä tehokkaammin. Sensorit keräävät infoa työprosessien tehokkuudesta ja tekoälyllä vahvistettu analytiikka antaa mahdollisuuden täydelliseen optimointiin. Industry 4.0 tekee työprosesseista itsetietoisia: kone voi itse korjata suoritustaan koko ajan paremmaksi ja näin tuottaa lisäarvoa itsenäisesti.

Industry 4.0 on jo täällä. Me Fluidilla uskomme että tämä teollinen murros tulee hyödyttämään kaikkia, jotka hyppäävät siihen mukaan. On parempi olla osa muutosta kuin seurata vierestä miten muut ottavat siitä osansa.

Industry 4.0: todellinen mahdollisuus

Industry 4.0 mahdollistaa big datan, analytiikan ja IoT-ratkaisujen yhdistämisen saumattomasti. Näistä uusista mahdollisuuksista voidaan hyötyä kaikilla teollisuudenaloilla. Kun Internet of Things, digitaalinen valmistus, robotiikka ja 3D-tulostaminen yhdistyvät, yhdistyvät samalla myös virtuaalinen ja fyysinen maailma.

Tämän kehitys tuo mukanaan monia etuja.

Työntekijät

Kun perustoiminnot millä tahansa teollisuuden alalla automatisoidaan, voidaan pätevän työvoiman aika käyttää paremmin tuottavien tehtävien hoitamiseen. Myös työtyytyväisyys ja -turvallisuus paranevat kun likaiset, raskaat ja samanlaisena toistuvat työtehtävät jäävät robottien hoidettaviksi.

Fluidin asiakkaille tämä on jo vallitsevaa todellisuutta. Öljyn etätarkkailu, analytiikka ja öljyn muuttuminen omaisuuseräksi kulun sijaan ovat etuja, jotka tarjoamme asiakkaillemme. Kun öljyjä ei jatkuvasti tarvitse olla vaihtamssa, vapautuu työvoiman aika tärkeämpiin tehtäviin. Tämä puolestaan johtaa suurempaan työtyytyväisyyteen.

Tuotantoprosessit

Sama pätee tuotantoprosesseihin: kun tiedämme paremmin koneiden ja laitteiden suoritustason, voimme myös optimoida niitä paremmin. Ajankäytön hallinta ja tuotantovarmuuden kasvu paranevat merkittävästi.

Liiketoiminta

Kaikki edellä mainittu näkyy tuloksessa. Järkevämpi työn tekemisen tapa tulee näkymään viivan alla kaikessa liiketoiminnassa. Kun turhat tuotantokatkokset poistuvat, prosessit nopeutuvat ja työntekijät ovat tuottavammassa työssä on kokonaisuus väistämättä positiivinen. Vaikka uuden teknologian käyttöönotto aina maksaakin niin tuo hinta on parantuneen tehokkuuden myötä äkkiä hankittu takaisin.

Energian ja resurssien säästöt tulevat myös olemaan merkittäviä kun siirrymme kokonaan teollistumisen neljänteen vaiheeseen. Kun elinympäristömme on suuressa muutoksessa on tämä luonnollisesti entistä tärkeämpää.

Nämäkin edut ovat jo Fluidin asiakkaiden hyödynnettävissä. Fluidin ratkaisujen avulla on mahdollista saavuttaa matalampi kustannustaso, korkeampi luotettavuus ja merkittävä vähennys jäteöljyn synnyssä.

Voittaja on asiakas

Tämä luovan tuhon vuosikymmen tulee olemaan merkittävä kaikilla teollisuuden aloilla. Markkinoiden muutosta ajavat aina sekä asiakkaiden tarpeet että teknologian mahdollisuudet. Siksi Fortune 500 -lista on jatkuvassa muutoksessa. Vain loistava asiakaskokemus yhdistettynä korkealaatuisiin tuotteisiin takaa menestymisen tässä kisassa.

Lue täältä kuinka Fluidin ratkaisut vievät liiketoimintasi osaksi Industry 4.0:aa.

Fluid Connected Oil -ratkaisut.