Case Componenta - Komponenttien puhtauden validointi

Fluid Intelligence Oy toteuttaa Componenta Oyj:n putkituotteille kappaleiden puhtaus- ja painevalidointipalveluita.

Koneikkojen komponenttien lähtökohtainen puhtaus on kriittisen tärkeä koneikkojen käyttövarmuudelle ja luotettavuudelle. Asennettavien ja käyttöönotettavien komponenttien puhdistus- ja huuhteluprosesseista on julkaistu useita eri käyttötarkoituksiin soveltuvia standardeja, joita ovat esimerkiksi ISO 23309 ja ASTM D 4174. Lisäksi valmistajilla on kone- ja komponenttikohtaisia standardeja kappaleiden puhtauden varmistamiseksi.

Yleisesti ottaen puhtaus viittaa siihen, että suuria esimerkiksi yli 100 mikronin partikkeleita ei ole komponenteissa yhtään ja sitä pienempiä on enintään muutamia tuhansia kappaleita. Menetelmiä puhtauden tason määritykseen on olemassa useita, niistä yleisimmän ovat perinteinen partikkeliluokitus ISO 4406:1999 ja siihen liittyvä mittaustekniikka.

Validoitu komponenttien puhtaus antaa mahdollisuuden toimittaa puhtausluokiteltuja komponentteja asiakkaiden vaativiin tarpeisiin ja on selkeä kilpailuetu tiukasti kilpaillussa konerakennusliiketoiminnassa. Laadukas tuotantoprosessi sekä komponenttien puhdistus standardeihin pohjautuvalla validointiprosessilla varmistaa toimitettavien komponenttien huippulaadun.

Fluid Intelligencen tarjoama puhtaus- ja painevalidointipalvelu on mahdollistanut tarjontamme kasvattamisen asiakkaiden suuntaan sitomatta kuitenkaan merkittäviä lisäresursseja uuteen työvaiheeseen, joka ei kuulu meidän ydinliiketoimintaamme, mutta on valmistamiemme komponenttien loppuasiakkaiden haasteellisissa käyttökohteissa tarpeellista, toteaa Componentan Tuotantoinsinööri Joel Salminen.

Koneikkojen hydrauli- ja voitelujärjestelmien komponenttien puhtaus on kriittinen laatutekijä, joka vaikuttaa erittäin paljon loppuasiakkaan laatukokemukseen, koneikon käytettävyyteen ja kestävyyteen, toteaa Mikko Oksanen Fluid Intelligenceltä.