Öljyn suorituskyvyn optimointi tuottaa konkreettisia päästösäästöjä Keravan Energialle

Keravan Energialla on ollut käytössään kestävän kehityksen toimintamalli jo pitkään. Malli perustuu öljyjen suorituskyvyn ylläpitoon ja turhien öljynvaihtojen välttämiseen. Kasvaneen öljynvaihtovälin lisäksi yritys on hyötynyt pienentyneiden kustannusten, resurssitarpeiden ja erityisesti vähentyneiden CO2 -päästöjen muodossa. Säästöjen määrä on huomattava, sillä öljyä vaihdetaan vuosittain vain noin kolmannes aikaisemmasta.

Pienillä toimenpiteillä isoihin säästöihin

Keravan Energian biovoimalaitoksella vaihdelaatikkojen öljyjen suorituskykyä ylläpidetään seurantatietojen perusteella erikseen suunnitelluilla puhdistuskoneikoilla. Käytännössä pienillä resursseilla öljyjen käyttökuntoa voidaan ylläpitää välttäen tarpeettomat öljyjen vaihdot ja resurssit voidaan keskittää kriittisempiin kohteisiin. Pitkän aikavälin seurannassa on myös käynyt ilmi ongelmalliset koneikot, joissa öljyjen rasitus on korkea. Näihin on voitu puuttua suunnitelmallisesti uusilla teknisillä ratkaisuilla ja vähentää systemaattisesti tilastollista hajoamistiheyttä.

Keravan Energia seuraa vaihteisto- ja hydrauliöljyjen suorituskykyä yhteistyössä Fluid Intelligencen kanssa ja pyrkii ylläpitämään öljyt hyväkuntoisina ja puhtaina mahdollisimman pitkään. Tämä vähentää öljyn vaihtotarvetta ja varmistaa, että koneikot toimivat tehokkaasti ja luotettavasti. Laitos on onnistunut vähentämään syntyvän jäteöljyn määrää jopa 1000 litralla vuosittain johtaen noin neljän tonnin vuosittaiseen CO2-vähenemään. Tämä on >60% vähemmän verrattuna aiempaan jäteöljyn määrään.

Kestävän kehityksen toimintamallit käytäntöön

Keravan Energia on alan suunnannäyttäjä resurssitehokkaassa öljyjen ylläpidossa. Yrityksen toimintamalli on erinomainen tuoden huomattavia hyötyjä laitoksen koneikkojen luotettavuuden ja suorituskyvyn kannalta. Yritys on osoittanut, että kestävän kehityksen toimintamallit ovat toteutettavissa ja tuovat merkittäviä hyötyjä yritykselle ja ympäristölle.

Aiemmin koneikkojen huolto on suunniteltu aikataulujen mukaan ja se on johtanut huomattavaan öljynvaihtomäärään. Koneikkojen seuranta ja öljyjen ylläpito on auttanut parantamaan suorituskykyä ja pidentämään öljyjen vaihtoväliä huomattavasti, toteaa Keravan Energian Tuotantopäällikkö Mikko Juvonen.

Yksinkertaisella ja kustannustehokkaalla seurannalla voidaan tuottaa melkoisia kokonaistaloudellisia säästöjä operatiivisessa toiminnassa. Myös CO2-päästöt pienenevät merkittävästi vähentyneiden öljyjätevirtojen myötä. Nämä ovat investointeja, jotka kannattavat nopeasti, pohtii Fluid Intelligencen Viktor Laitinen.

Lue lisää Keravan Energiasta
Lue lisää Fluid Intelligencen ratkaisuista

Öljyjen kulutuksen vähentäminen on tärkeä askel ympäristön kannalta. Perinteinen mineraaliöljy on uusiutumaton luonnonvara, joten jokainen vaihtamatta jätetty litra on ympäristöteko. Hyödyntämällä olemassa olevia investointeja resurssiviisaasti, voidaan saavuttaa merkittäviä säästöjä.